Home | Posts RSS | Comments RSS | Login

Seis personajes en busca de un autor - Cristina Company

jueves, 20 de mayo de 2010

Seis personajes en busca de un autor- Luigi Pirandello

Directora de l’obra: Cristina Company

La dramaturgia de Luigi Pirandello ja tenia un paper important a Itàlia però gràcies a aquesta obra va convertir-se en un dramaturg reconegut arreu del món; al 1934 va obtenir un Premi Nobel per seis personajes en busca de un autor.

L’obra

Tot comença amb l’entrada de varis actors a l’escenari d’un teatre disposats a assajar l’obra “el juego de papeles”. També es troben en escena els membres de l’equip de producció de l’obra (que suposadament es representarà) com el director, l’apuntador i el director d’escena. Mentre intenten iniciar l’assaig, van sorgint dificultats que impedeixen que el director pugui avançar en la seva feina. El problema que paralitza del tot l’assaig, és l’aparició del conserge del teatre i de sis personatges que el segueixen. Aquests es defineixen davant de la resta com a personatges i els comenten que estan buscant a un autor per a representar el seu drama. Al principi tots pensen que la situació és molt surrealista i el director els fa fora del teatre ja que no vol perdre el temps, però abans de que marxin comencen a representar les seves passions i el seu drama davant de tota la companyia fins al punt de despertar l’interès del director i inclús d’alguns actors. Davant d’això el director decideix escriure l’obra a mesura que aquests personatges la van explicant per a que posteriorment els seus actors la representin. Es trobarà novament amb molts conflictes com situacions i sentiments que els personatges van viure i que són irrepresentables, personatges que apareixen del no res o escenes que no permet que s’incloguin a l’obra. La gota que vessa el vas es dóna en el moment en que un dels personatges “el muchacho” es dispara al cap amb un revòlver. Aquest fet dóna pas a que el director perdi la paciència i faci fora a tots els que es troben en el teatre; després d’aquest fet, l’obra finalitza.

L’existencialisme com a inspiració

En aquesta obra l’autor juga amb la relació de ficció-teatre (el teatre dins el teatre) reflectint molt bé el seu pensament. Pirandello considera que les coses són d’una manera o altra depenen del punt de vista en que es mirin; com en a l’obra, que cada personatge té una visió de la vida i de les experiències que han viscut. Representa que la realitat es troba en tots ells i no recau en ningú en concret, ni en els personatges, ni en cap membre de la companyia. L’autor tracta el drama amb la mofa sobre els comportaments absurds de l’ésser humà.

Personatges que intervenen:

Personatges:

La madre- Alba Sagrado

El padre- Olga Cámara

El hijo- Alex León

La hija- nina russa de porcellana

El muchacho-Isaac González

La hijastra- Olga Sances

Actores:

Primera actriz- Cristina Company

Primer actor- Eduard Royo

Actor 2- David Corella

Actriz 2- Florencia Giorgetti

Actriz 3- Marta López

Equipo:

Tramoyista- Susagna Martínez

Conserje y secretario- Guillem Escofet

Director- Raúl Álvarez

Director de escena- Laura Busto

Apuntador- Albert Fernández

Seis personajes en busca de un autor és una obra complicada pel que fa a la quantitat de personatges. El text en sí no és complicat inclús una vegada que es comença, és bastant fluït ja que no té actes i tot es basa en la continua conversa; però ha estat difícil la coordinació dels actors en escena ja que alguns entraven i sortien i altres es quedaven a l’escenari.

Pel que fa el resultat final, va ser sorprenen no sabem si per els nervis, per les ganes de que quedés bé o per no haver d’aguantar les queixes de la directora fins a final de curs. Va ser una experiència maca on tots vam riure molt.

0 comentarios to Seis personajes en busca de un autor - Cristina Company:

Publicar un comentario