Home | Posts RSS | Comments RSS | Login

En la ardiente oscuridad - Alba Sevilla

miércoles, 19 de mayo de 2010
En la ardiente oscuridad de Antonio Buero Vallejo

La obra interpretada el passat mes de Novembre del 2009 va ser “En la Ardiente oscuridad” de Antonio Buero Vallejo, es una obra que va ser escrita al 1950, en ple franquisme.
Centrat en el àmbit dels invidents i la ceguesa, podem trobar un rerefons bastant sorprenent. Consisteix en la condició humana que està vivint i la seva realitat. Amb la ceguesa el que ens vol ensenyar son les venes en els ulls que se sol posar la gent per no veure la realitat. També, té a veure amb la època que vivia, ja que la censura estava totalment imposada.

Aquesta obra està ambientada en un centre de cecs, on tots els que resideixen sembla que visquin en un paradís fins que arriba el dia que arriba Ignacio, un noi amargat per la seva desgràcia. A partir d’aquí tot comença a canviar, les seves idees pessimistes van absorbint els altres residents menys el de Carlos, el noi que intenta que tothom estigui alegre. Arriba el dia que tothom va decaient per culpa d’aquests pensaments i en Carlos decideix matar a Ignacio, mata a la realitat.

REPARTIMENT:

AUTOR:
Antonio Buero Vallejo


DIRECCIÓ i ESCENOGRAFIA:
Alba Sevilla


IL·LUMINACIÓ:
Victor Sànchez


INTÈRPRETS:
Carlos- Toni del Amo

Ignacio- Pere Rafart

Juana- Aida Busquets

Elisa- Anna Roldán

Miguelín- Nicolás Parrilla

Don Pablo- Dani Malgosa

Padre- Arnau Fontanils

Doña Pepita- Laura Santos

Lolita- Clara Tor

Pedro/Andrés- Issac Baró


La obra es va representar íntegrament, ja que no era una obra molt extensa i donava temps a interpretar-la tota.

L’escenari es va basar únicament en un saló, hi havia més escenaris però vaig creure adient no anar canviant d’escenari, apart, tots eren molt semblants. La decoració era solament una taula amb unes cadires que representaven sofàs. També vaig afegir una escena final, quan en Carlos mata a l’Ignacio i algunes músiques per donar una mica més d’ambient.

Vaig acabar bastant satisfeta de com va quedar, tothom va posar-se en el paper i tot va anar bastant rodat, la interpretació per part de tots va estar perfecte.

0 comentarios to En la ardiente oscuridad - Alba Sevilla:

Publicar un comentario