Home | Posts RSS | Comments RSS | Login

Terra baixa - Aleix Costa

jueves, 19 de noviembre de 2009

TERRA BAIXA (dirigida per Aleix Costa)

Marta – Carlos Organero

Manelic – Aleix Alonso

Nuri – Xavier Guixé

Sebastià – Sergi Hernández

Tomàs i Nando – Aleix Costa

Terra baixa és una obra teatral del dramaturg i poeta Àngel Guimerà, i una de les obres més populars de l’anomenada Renaixença catalana. Aquest drama és una de les obres més representades i traduïdes de la llengua catalana, esdevenint tot un clàssic del repertori català.

Es tracta d’un drama rural, on una jove de poble (Marta) es veu obligada a casar-se amb un pagès (Manelic), forçada pel seu ric mentor (Sebastià), que és qui domina tot el poder del poble. I és en aquest context on es desenvolupa una obra que, fonamentalment, podríem considerar una crítica a la societat tradicional, retrograda i antiquada d’alguns pobles de l’interior de la geografia catalana.

Amb el meu grup hem decidit fer-ne una adaptació, una reducció substancial del guió, quedant-nos d’aquesta amb l’essència de l’obra, amb l’estructura i temàtica bàsica. Per altra banda, l’ús d’actors masculins per la realització dels papers femenins, i en especial el paper de Marta (Carlos Organero), i l’exaltació dels accents dels personatges pagesos han servit per cridar l’atenció de l’espectador.

Així que davant d’un transvestisme descarat i sense cap tipus de mania, i una actuació melodramàtica, al pur estil de telenovela amb tocs rurals, hem aconseguit fer d’una obra feixuga una agradable estona de comèdia dramàtica. Això si, sense perdre l’essència de l’obra.

0 comentarios to Terra baixa - Aleix Costa:

Publicar un comentario